donderdag 24 juni 2010

4 zware weken

Hallo lieve vrienden en familie,

Hier weer een update van mij. Dit keer zal ik zoveel mogelijk vertellen. De afgelopen weken hebben we expres 2 kleine update geschreven omdat pa en ma van Someren in Zuid-Afrika zaten en niet mochten lezen dat het niet goed met mij ging.

Maandag 22 mei hebben René en ik pa en ma naar Schiphol gebracht. Zij wisten toen dat het eten niet goed meer ging en dat ik die week in het AVL zou vragen naar astronauten voeding. Donderdag is de voeding aangevraagd, maar vrijdag moest ik zoveel spugen dat er iets in mij knapte. Vanaf dat moment wilde ik niks meer eten en drinken en lag ik alleen maar op bed heen en weer te wiegen van de pijn. Jasper en Barbara hebben toen besloten niet naar huis te gaan, maar bij mij en René te blijven. René (en ik maar pas later want op dat moment is alles langs me heen gegaan) waren hier erg blij mee. Zij hebben met z'n 3en besloten dat ik aan de sonde voeding moest en hebben met alle doktoren gebeld over pijnstillers en wat ze verder moesten doen. Ik kreeg morfine (2 soorten) en moest dat weekend 2 liter per dag drinken anders moest ik in het ziekenhuis aan het infuus. Dat wilde ik niet dus met veel pijn en moeite kreeg ik zaterdag en zondag 3 flesjes drink voeding en water naar binnen. Maandag moest ik bij dokter Knegjens komen. Ik was heel even bang dat hij zou zeggen dat de bestralingen niet werden voortgezet omdat mijn lichaam dat niet aan kom, maar gelukkig was dat niet zo. In het AVL is toen een neussonde ingebracht. Die maandag moest ik dan via een spuit de drink voeding de sonde inspuiten en dinsdag zou er dan een pomp worden gebracht met de juiste sondevoeding. Echter maandagavond moest ik overgeven en toen heb ik de sonde uitgespuugd. Dus dinsdag werd er weer een neussonde ingebracht. Deze sonde heeft er tot zondag zonder problemen ingezeten en via de pomp kreeg ik weer genoeg eten en vocht tot mij. Hierdoor knapte ik weer aardig op. Echter zondagmiddag moest ik weer spugen en voor de tweede keer spuugde ik de sonde uit. Toen was ik de neussonde echt zat. In overleg met René, Barbara en Jasper hebben wij toen aan Dr. Knegjens gevraagd of ik een PEGsonde mocht hebben. Via een kleine ingreep wordt dan de maag tegen de buikwand aangetrokken en komt er een gat ik je buik. Via een slangetje komt dan de voeding regelrecht je maag in. Dinsdag 8 juni zou deze ingreep plaats vinden in het AVL. Ik lag al op de operatietafel toen ik een opmerking maakte over mijn bloedverdunners. Bleek er niet gecommuniceerd te zijn binnen het ziekenhuis en mocht ik niet geholpen worden omdat ik die ochtend mijn bloedverdunner gespoten had. Moest ik blijven tot de volgende ochtend en is woensdag 9 juni alsnog de sonde geplaatst. Ik heb in totaal 2 nachten in het AVL doorgebracht met heel veel pijn. De pijnstillers zijn nu aangepast naar een morfine pleister van 50 microgram, 3 diclofenac zetpillen en 8 paracetamol. Zelfs mijn rechter arm doet nu geen pijn meer...hahaha. Afgelopen maandag zijn de 3 hechtingen eruit gehaald.

Vrijdag 11 juni had ik dan eindelijk mijn laatste bestraling. Eindelijk zaten de 24 keer erop. Ik was best trots op mezelf!! En mocht het allemaal niet geholpen hebben dan heb ik in ieder geval alles gedaan wat ik kon om de kanker de baas te worden!! Pas na de bestralingen zijn de bijwerkingen aan slokdarm en huid zwaar verergerd. De slokdarm gaat op dit moment wel aardig. Ik eet zelfs af en toe vanille yoghurt of vanille vla. Ik probeer zo nu en dan wat nieuws, maar wel allemaal vloeibaar of heel zacht. Mijn huid is eigenlijk het ergste nu. Eerst werd het vuur en vuur rood, maar nu hangen de vellen erbij. Er is mij gegarandeerd dat het weer helemaal goed gaat komen dus daar houd ik me dan maar aan vast.

Ik ben er wel achter gekomen de afgelopen 4 weken dat ik een enorme sterke, lieve en daadkrachtige broer, schoonzus en vriend heb. Ik weet niet hoe ik het zonder hen zou hebben gered. Bedankt lieverds hiervoor en ik hou van jullie!!!

Nou pa en ma zijn sinds afgelopen dinsdag weer thuis. Ze hebben een prachtige vakantie gehad en zitten vol met mooie verhalen. Ik ben blij dat ze het zo leuk gehad hebben, maar ben ook wel weer blij dat ze veilig weer thuis zijn.

Ik zit nu weer in mijn eigen huis. Ik wil mijn eigen leven zo goed en kwaad als dat kan weer een beetje op gaan pakken. In oktober gaan René en ik dan samenwonen en daar kijken we alle twee naar uit.

Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte. Bedankt voor alle steun, kaarten en telefoontjes en ik zie en spreek jullie allemaal snel weer.

Dikke kus Debby

6 opmerkingen:

 1. hoi debby rene en fam.
  even proberen een berichtje te sturen het is mij nog nooit gelukt ik doe vast en zeker iets fout
  maar we leven heel erg met jullie mee en wat een nare weken hebben jullie achter de rug
  we zijn blij dat pap en mam het mooi hebben gehad en nu weer in de buurt zijn doe ze maar de groetjes heel veel liefs Piet en Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha die deb, rene en familie,

  holie molie, we hebben elkaar een tijd niet gesproken, maar schrokken ons de kolere van het slechte nieuws !

  We leven met jullie mee vanuit het alkmaarse en wensen jullie alle sterkte toe !!!

  Fight for your right to party !

  greets jeroen
  sabine jesse en fedde.....alkmaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Debby.

  Via Iris ben ik over jouw op de hoogte gebracht, en heb ik van jouw blog vernomen.
  Met ontzettend veel bewondering voor je schrijfkunst en openhartigheid heb ik je verhalen gelezen.
  Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe!

  Groetjes,
  Remco van der Nagel
  Alphen aan den Rijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Debby,

  Wat een verhaal weer zeg.Wat ben je toch sterk en dapper, je mag zeker trots zijn op jezelf.Wat fijn dat de bestralingen erop zitten en dat je pa en ma weer lekker thuis zijn.Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi lieve Debby,

  ik schaam me diep want ik heb al zo lang niets meer van mij laten horen, sorry daarvoor hoor. Intussen heb ik via Barbara en Jasper wel veel over je gehoord dus ik was wel op de hoogte. Vanmiddag was Barbara even bij ons en ze vertelde dat het langzaam aan iets beter met je gaat, wat ontzettend fijn voor je en wat een ongekende kracht heb je in je, 1000x sjapoo meid, ik heb oprecht diepe bewondering voor je. Wat een leuk vooruitzicht dat René en jij gaan samenwonen,dat is weer even een lichtpunt in jullie leven. Lieverd, we zien/of spreken elkaar wel weer, dikke kus van Regina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Debby, wij waren even verslagen toen we de laatste berichten vernamen. Wat krijg je het toch voor je kiezen maar dat geldt ook voor je naasten die erg veel om je geven. Wij hadden zo gerekend op goed bericht, zeker na alles wat je al hebt doorstaan. Blijf vertrouwen houden hoor!!
  Wij denken heel erg veel aan je/jullie!!
  Dikke knuffel van ons.
  lieve groetjes uit Zwolle
  M & E

  BeantwoordenVerwijderen