donderdag 12 mei 2011

Daar ben ik weer!!

Hoi lieve allemaal,

even een tijdje geleden, maar hier ben ik weer met een update. Zoals jullie weten, had ik even genoeg van chemo, beroerd voelen, ziekenhuizen en de daarbij behorende doktoren. Kort gezegd, nu even niet!!
Ik wilde mij goed voelen, leuke dingen doen, nog genieten van naasten, vandaar dit resolute besluit. En dat heeft zowel goed als slecht uitgepakt.
Eerst het goede dan maar. De afgelopen 2 maanden heb ik mij, naar omstandigheden, goed gevoeld. Ik kon, binnen mijn mogelijkheden, redelijk veel doen. Ik ben lekker met mijn man naar Gran Canaria geweest, erg vervelend haha!! Nee, lekker 10 dagen zon, zee en strand. Prachtig appartement, heerlijk op het strand gelegen, kortom, de toerist uitgehangen. Verder ben ik bij een aantal mensen op kraamvisite geweest die pas bevallen waren. Erg schattig, al die kleine monstertjes!! Ik heb lekker geknuffeld en eten gegeven.
En voor de rest veel visite gehad en zelf bij familie en vrienden geweest. Gewoon, genieten van de "normale" dingen in het leven.

En toen hadden wij afgelopen maandag een afspraak bij dr. van Velzen. De week daarvoor had ik al een PET-CT scan laten maken en daarvan kreeg ik dus de uitslag. Wat ik al vermoedde, bleek dus waarheid. Het was, uiteraard, gegroeid. De uitzaaiingen zitten nu ook onder mijn linkeroksel, in mijn zitbeen,in mijn bekken in de bijnier en de uitzaaiingen die er al zaten(lendewerfel, baarmoeder, hals enz) zijn gegroeid. Kortom, niet best en dat is nog een understatement....
Maar goed, het was te verwachten en daar had ik mij helemaal op ingesteld, dus de klap was op te vangen.

Wat gaat er nu verder gebeuren?? Ik wil geen chemo meer, want ten eerste heeft het geen zin en ten tweede word ik er beroerd van. Nu krijg ik een chemopil, die heeft, als die aanslaat, minder bijwerkingen. Daar ga ik over 2 weken mee beginnen.
Ondertussen ben ik deze week ook nog bestraald op mijn rug en mijn kaak. Mijn kaak begon hard te groeien en mijn onderrug ging heel veel pijn doen. Dus ik heb een afspraak gemaakt bij dr. Knegjens in het AVL en daar krijg ik nu 5 bestralingen op mijn kaak en 7 op mijn onderrug/buik. En dr. Knegjens heeft gevraagd of hij mij mocht inschrijven in Groningen. Daar hebben ze ook nog een pil en daar kan ik voor in aanmerking komen. Het enige nadeel is alleen dat het maar bij heel weinig mensen(5%) aanslaat. Het weefsel moet de mutatie hebben, vandaar.
Samenvattend: eerst de bestraling afmaken(dinsdag de laatste), 2 weken rust, dan 6 weken de chemopil en als laatste middel, eventueel, de pil die ze in Groningen hebben. En dan zie ik wel. Het is koffiedik kijken en mijn standaardzinnetje komt weer om de hoek kijken, ik moet het afwachten.....

Dit was het weer, als er nieuwe ontwikkelingen zijn dan horen jullie het zo snel mogelijk. Wederom bedankt voor alle kaartjes, berichtjes en telefoontjes. Het is werkelijk hartverwarmend.

Veel liefs Debby & Rene

15 opmerkingen:

 1. Lieve Debby,
  Wij weten niet altijd even de juiste te woorden te vinden maar wij denken veel aan je!
  Heel veel lieve groeten uit Zwolle
  M&E

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Debby,wat ben ik blij en rene met mij dat jullie genoten hebben van de twee maanden en nu wensen wij jou nog heel veel tijd zonder pijn .heel veel liefs rene en christina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Debby!
  Wat fijn dat je afgelopen 2 maanden genoten hebt! Ik hoop dat je de komende tijd ook nog kan genieten zonder al te veel pijn!
  Ik denk aan je!
  Groetjes Linda, niels, sem en sinds kort ook Jamie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Debby en Rene, Oma belde me om te vertellen dat je bij haar op visite was samen met Rene. Ze vond het fijn dat ze je weer even gezien en gesproken heeft en natuurlijk ook Rene. Ik heb je verhaal gelezen en ome Gert ook. We gaan voor jouw weer duimen (voor jullie samen) dat die chemo pillen zullen aanslaan zodat het alles een lange tijd rustig houd. We wensen je de komende tijd weer heel veel sterkte toe. Een dikke pakkerd voor jouw en Rene Groetjes tante Anneke en ome Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Debby Wat fijn dat je de af gelopen 2 maanden samen met Rene zo hebt genoten .Ik hoop dat er nog veel mooie maanden voor jullie samen zijn . Ik denk aan je .
  liefs Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Omdat ik geregeld kijk naar je blog en al een helepoos niets meer gezien had, keek ik vandaag ook weer even en ja hoor er was weer een nieuw bericht van je.(op mijn verjaardag zelfs ;)
  nou het is best wel goed om te lezen dat je flink genoten hebt van de afgelopen maanden, je had dat ook wel ff nodig. wel erg vervelend dat je vermoeden waarhijd bleek het zit al op zoveel plekken dat lijkt me niet echt bemoedigend. je houd je in iedergeval sterk en dat vind ik erg goed van je. ja je zal wel zeggen dat je er geen keus bij hebt maar je doet het wel.
  groetjes René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lieve debby en rene

  ik heb zo enorm veel respect voor jullie doorzettingsvermogen pfff zit hier zelfs een traan weg te pinken na dit bericht, had via jolanda wel wat vernomen maar pfff meis wat een nieuws weer. ik vind het heel bijzonder hoe mooi en goed je deze blog bij houd! heel fijn dat jullie nog even lekker naar zon zijn geweest!! lieverds ik denk aan jullie en duim dat de chemopillen hun verwachte werk gaan doen! je hebt al zoveel tijd overwonnen dus de chemopillen gaan ook vast zijn werk doen!

  hele dikke knuffel voor jullie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben blij wat van je te lezen. Vooral dat je zo genoten hebt van de periode zonder behandelingen. Echt knap dat je dat kan. Ik ga heel erg voor je duimen dat de chemopil wat voor je kan betekenen! Respect hoe je er over schrijft en mee omgaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je doorzettingsvermogen is echt bewonderenswaardig, super!
  Fijn dat je de laatste tijd hebt kunnen genieten. Nu hopen dat de pil uit Groningen aanslaat, we zullen voor je duimen.

  Dikke kus,
  Wouter en Marcia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey lieve Deb,
  Fijn dat je zo genoten hebt van alle leuke, mooie, warme dingen!
  Ik ga ook heel hard duimen/kaarsjes aansteken/ aan je denken/ nog meer aan je denken de komende tijd:
  - die k kanker nou eens stopt met groeien.
  - die chemopillen aanslaan.
  dikke kus Bir

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Deb,
  Gewoon effe een dikke knuffel vanuit Hoogland! Je bent stoer, een bikkel en zoveel meer!
  Hou je taai meis!
  Kus Esther van Valkengoed

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Poe wat een k.u.t. bericht.Het kippevel loopt over mijn lijf.Wat moet je zeggen , ik weet het niet.
  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen de komende tijd,en meer weet ik even niet te zeggen.
  groetjes marco en willy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Debby,

  Wat een naar bericht. Ik weet niet wat ik moet zeggen.
  Ik zou je wel willen omhelzen, je willen steunen.
  Maar het enige wat ik wil en kan zeggen is sterkte meid. Liefs Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Debby ,Rene en verdere familie wat een akelig bericht .
  Wij wensen jou Debby vooral veel sterkte ,vind geen woorden.
  Heel veel liefs voor jullie allemaal.Rene en christina.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een verdriet Rene Jasper Barbera en ouders van debbye gecondoleerd met het verlies van jullie mooie dochter ik zal haar nooit vergeten.....

  BeantwoordenVerwijderen