maandag 1 maart 2010

Bedankt allemaal

Hallo lieve vrienden en familie,

Allemaal bedankt voor het duimen, hopen, bidden, aansteken van kaarsjes enz. Het heeft geholpen. De chemo slaat aan en doet zijn werk goed. De tumor vervaagd op de foto en de lymfeklieren slinken. Dat is zeer positief!!!!!
Ik kreeg ook te horen dat mijn tumor niet reageert op de nieuwste pil. Op zich niet heel erg, want ze raden toch aan om de chemo die ik nu krijg af te maken. Oké, dat was het hele goede nieuws, dan zal ik nu bij het begin beginnen.

Afgelopen donderdag moest ik naar het ziekenhuis om bloed te prikken en had ik een afspraak bij de afdeling chirurgie bij Dr. Dijkema. Hij heeft uitgelegd wat een porto-cath precies is en hoe deze wordt geplaatst. Hij komt rechts (zoals spoedeisende zuster Jo al had vermeld) en wordt aangesloten aan een ader. Het is een kastje van roestvrij staal en kan oneindig blijven zitten. Dat is echter niet nodig, want als ik genezen ben kan hij er meteen weer uit!!!! Is ook makkelijker met winkelen en vliegen, gaan die poortjes niet elke keer loeien…..:)
Het weekend ben ik lekker thuis (lees bij pa en ma) gebleven samen met René. Vrijdagavond gezellig Iris en Eric-Jan op de koffie/borrel gehad, zaterdag bij Karin + Paul + kids geweest (voor wie ze niet kent, Karin is de jongste zus van René) en zondag kwamen René Bakker, René Seegers, Jasper en Barbara langs. Al met al een gezellig druk weekend.
En toen was het maandag 1 maart, het uur van de waarheid. Na een hele slechte nachtrust ( met mij de hele familie erbij, is er iemand die wel geslapen heeft? Ja, mijn René, maar die kan altijd slapen :)) zijn we met z’n 6en richting de Lichtenberg vertrokken. Daar moest ik eerst bloedprikken. Na het bloedprikken hebben we koffie gedronken in het o zo gezellige restaurant ( je wilt er nog niet dood gevonden worden!) en zijn we richting radiologie vertrokken. Aldaar een X-Thorax ( ja zuster Jo, Bar en René de vaktermen vliegen om je oren) gemaakt en toen het lange wachten op de o zo belangrijke mededeling. En zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen was die positief.
Na het gesprek met Dr. van Velzen hebben paps, mams, René en ik afscheid genomen van Jasper en Barbara en zijn we vertrokken naar het UMC voor een intake gesprek met Dr. El Sharoeni de bestralingsarts. Een erg aardige en duidelijke man. Hij heeft nogmaals de CT scan laten zien en uitgelegd van waar tot waar er bestraald moet worden. Het grote nadeel van uitzaaiingen in je lymfeklieren is dat er nooit met zekerheid te zeggen is dat ze na de chemo kankervrij zijn. Daarom moet het hele gebied, van hals tot onderkant slokdarm, worden bestraald. Dit beslaat meer dan de helft van mijn rechter long. Bij het bestralen van zo’n groot oppervlakte komen er veel bijwerkingen om de hoek kijken. Ik zal een aantal bijwerkingen noemen, maar schrik niet. Gevoelige tot geschaafde huid, vermoeidheid, misselijkheid, opgeven van slijm, ophoesten van bloed, benauwdheid, kortademigheid, vernauwing van de slokdarm, moeite met slikken, enz., enz. Je hoeft deze bijwerkingen niet te krijgen en soms krijg je er maar een paar dat is per patiënt verschillend. Echter vanwege deze bijwerkingen zou het maximale aantal bestralingen 13 zijn. Dan is echter de kans dat de kanker weg is nihil. Na veel vragen en aandringen van mijn kant hebben de arts en ik besloten om te gaan voor de maximale bestralingen bij elke patiënt, en dat is 35 keer!. Dat houdt in dat ik de verantwoordelijkheid neem om zo ziek te worden als hierboven vermeld staat en dat ik ook weet dat deze bijwerkingen eventueel ook blijvend kunnen zijn. Er is nog 1 kleine mogelijkheid dat het toch maar 13 keer wordt en dat is als een team van artsen, na het bekijken van de CT-scan van vandaag, besluit dat het medisch niet verantwoord is om mijn lichaam 35 keer te bestralen. Ik ga echter er vanuit dat het 35 keer gaat worden. Ik ga voor de grootst mogelijke kans op genezing!!!!!!
Ik wordt nu uiterlijk 3 weken na mijn laatste chemo kuur opgeroepen voor de eerste bestraling. Dat zal de 3e week van april zijn. Vanaf die dag moet ik 5 maal per week, 7 weken lang bestraald worden. Na de laatste bestraling volgt dan een eindgesprek met de bestralingsarts en vanaf dat moment moet ik elke 3 maanden voor controle naar Dr. van Velzen.
Nou, jullie zijn weer op de hoogte. Bedankt allemaal voor jullie steun en volgende week komt het vervolg op de chemo, want dan staat mijn derde chemo geplant.

Dikke kus en veel liefs, Debby

15 opmerkingen:

 1. Hey Deb!

  Wacht even.........
  HOERAAAAAAA Nika en ik maken een vreugdedansje, ( hij heeft de laatste tijd wat moeite met slapen, zit nu naast mij op de bank)
  De Chemo slaat aan!!!! TOP!!!! Geweldig.
  Je laat die tumor nu al zien dat hij met jou te maken heeft!

  Liefs Birgit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Debby en familie,

  Wat een geweldig nieuws.....Super!!!!


  Ik hoop dat je de bestralingen zonder al te veel bijwerkingen door komt.

  We blijven een kaarsje voor je branden.

  Liefs Marcel,Diaan,Les en Roxeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fantastisch nieuws!! We blijven voor je duimen.

  groetjes Jeroen, Nadine en Ymke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Dabs, wat 'n mooi nieuws gister! Wordt al die strijdlust toch beloond. Helemaal geweldig!
  Toch heb je nog wel ff wat voor de boeg... :S Heel veel sterkte de komende periode! Kom je snel weer opzoeken!

  x Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Debster en familie!
  Wat een geweldig nieuws! Wat een opluchting! Maar ja je moet nog wel effe doorknokken zeg..pff wat een weg nog te gaan! Maar je gaat er helemaal voor, helemaal na het nieuws van maandag!
  Heel veel sterkte meis!
  Dikke dikke kus Esther van Valkengoed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Debbie,

  Wat een geweldig nieuws zeg!!! Paps belde me maandagavond gelijk op! Ik ben zo blij voor jullie. Wat een strijdlust laat je zien zeg. Echt knap! En nu gaan we zo verder net zo lang totdat je genezen bent!

  XX Marjon en Arnaud (Rotterdam)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi lieve Debby en natuurlijk de hele fam, wat GEWELDIG, zeg we gaan er voor met z'n allen, veel sterkte met de volgende kuur we denken heel veel aan je
  Heel veel liefs
  Patrick en Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Debby,
  Jeetje wat waren wij blij voor jullie allemaal dat we dit geweldige bericht hoorde maandagmiddag! Het is nog een lange weg Debby, maar je bent supper goed bezig, klasse!
  We blijven verder duimen dat de kuren nog meer positieve berichten geven. Deze week nog even lekker genieten van dit goede bericht, zodat je er volgende week weer tegenaan kan!
  Liefs Ben, karin, Tim en Ester.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He meid,

  Geweldig nieuws! Dat geeft moed om verder te knokken. Blijf aan je denken en duimen dat de volgende behandelingen net zo goed hun werk gaan doen. Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi lieve Debby,

  morgen is het weer zover en gaat de ellende voor jou weer beginnen. Wij hopen dat je dit keer opnieuw minder last van de bijverschijnselen hebt en alles daardoor wat beter te verdagen is.Heel veel sterkte maar weer en liefs van Hans en Regina.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben jij een kanjer zeg.

  Groetjes Yorinde

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Debby en familie,
  via je weblog volgen we je strijdlust tegen deze rot ziekte. We wensen je veel sterkte. We denken aan je.

  Groetjes
  Frans en Henny Richter

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hoi Debby fijn om te lezen dat het met je pap ook goed gaat en niets dan een onschuldig rot kliertje is . en met jou gaat het gelukkig de goede kant op meid wij leven echt met je mee en wensen je dan ook alle sterkte en veel moed om door te gaan ook voor je pap en mam en jasper en barbara.liefs tante christien en ome renee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi debby.
  Ben heel blij dat het met je vader zo goed gaat , dat is in ieder geval voor jou een zorg minder.
  Met jou gaat het zo te zien ook de goede kant op en daar ben ik echt heel blij mee.
  Je bent een sterke vrouw en heb veel waardering voor je.Nou meid veel succes en sterkte verder en we denken aan je.groetjes marco en willy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Debby,
  Nog veel meer liefs en veel moed om zo moedig door te gaan . keigoed . liefs voor jullie allemaal. tante christien en ome rene.

  BeantwoordenVerwijderen