zaterdag 13 maart 2010

En dat was 3!!!

Hallo lieve vrienden en familie,

Voor ik jullie vertel hoe het met mijn 3e chemo is gegaan zal ik eerst beginnen met heel goed nieuws betreffende mijn paps. Papa heeft vrijdag een endo-echo-scopie gehad. Er werd gekeken naar het plekje op zijn maag dat men had gevonden toen zijn galstenen eruit moesten. Na de ingreep kwam de dokter vertellen dat er niks aan de hand is. Papa heeft een extra alvleeskliertje in zijn maag en deze kan gewoon blijven zitten!! Een hele opluchting in huize van Someren.

Nou, nu weer iets over mezelf. Vorige week woensdag 3 maart is er een porth-a-cath bij mij geplaatst. Een kleine ingreep waar ik niet veel hinder van heb ondervonden. Echter men denkt ik ziekenhuizen niet echt met je mee. Vlak na dat de porth-a-cath geplaatst was bedacht ik mij dat ik niet wist of ik wel bestraald mag worden met een porth-a-cath. Bleek dat ze de porth-a-cath aan de linkerkant hadden moeten plaatsen i.p.v. de rechterkant waar hij nu zit. Na mijn 4e chemo moet de porth-a-cath er dus weer uit gehaald worden!!! Ach, laten we het zien als voorteken dat ik hem nooit meer nodig heb.

Afgelopen maandag moest ik naar de fysiotherapeut i.v.m. mijn schouder. Na het biopt van mijn lymfeklier heb ik last van mijn schouder en dat wordt alleen maar erger. Kom ik bij de fysio word ik doorgestuurd naar mijn huisarts voor een foto. De fysio dacht dat mijn schouder uit de kom of bijna uit de kom was. Ik weer naar de huisarts en meteen die middag naar het ziekenhuis voor een foto. Niks gebroken en ook niet uit de kom. Nu moet ik vrijdag 19 maart naar de orthopeed. Zoals Mirjam het treffend zei: Deze dokter heb je nog niet gehad. Weer een vinkje erbij!

Toen was het woensdagochtend, de ochtend voor de opname voor de 3e chemo kuur. Ontdek ik een zwelling onder mijn linker borst. In mijn geval ga je je nu overal zorgen om maken, maar ik dacht dat het iets te maken had met de porth-a-cath. Dus gewoon gewacht tot ik ’s avonds het ziekenhuis in ging. Ik bleek de eerste nacht alleen op zaal te liggen en er was geregeld dat ik op 3C geprikt zou worden omdat er niemand was die een porth-a-cath aan kon prikken. Wat een heerlijkheid zo’n porth-a-cath. Geen pijn, je handen vrij en het werkt!!! De zwelling bleek echter niks te maken te hebben met de porth-a-cath. Dus donderdag moesten er foto’s gemaakt worden van mijn ribben en long aan de linkerkant. Dr. van Velzen is die middag persoonlijk langs gekomen om mij te vertellen dat er op de foto’s niks te zien is. Hij vond het wel raar dat de zwelling er in eens zat, maar hij verwacht dat deze vanzelf weer verdwijnt. Mocht de zwelling er over een week nog zitten dan moet ik weer aan de bel trekken.

Tijdens deze kuur werd ik donderdagavond in het ziekenhuis al misselijk. Ik heb dus weer een extra pil tegen de misselijkheid erbij. Voelde me vrijdag en zaterdag echt beroerd, maar nu gaat het weer de goede kant op. Ik eet af en toe een beetje en ben niet meer zo misselijk. Alleen weer, of moet ik zeggen nog steeds, erg moe. Maar verder mag ik niet klagen. De chemo doet wat hij doen moet dus ik neem het maar voor lief.

Nou dat was het wel weer. Wederom iedereen bedankt voor alle lieve kaarten, sms’jes, belletjes e.d. Ik blijf er van op knappen.

Dikke kus, Debby

8 opmerkingen:

 1. Beste Debby
  Allereerst onze excuses voor de veel te late reactie,dat heeft verschilende oorzaken o.a. jij bent no 4 in onze kennissenkring en vroegen ons af wie volgt het was daarom heel moeilijk om wat op papier te zetten,maar dan doen we nu dan.
  Debby we volgen wel steeds jou schrijven en feliciteren je daarom ook dat het aanslaat
  We weten als geen ander dat jij een doorzetter bent en je zeker niet laat pakken door deze ziekte.wij lezen ook nog eens van je vader en moeten zeggen gaat lekker in huize van Someren
  meer kan er toch echt niet bij.
  Debby wij wensen en duimen voor de beterschap van jou ziekte en hopen dat wanneer het uitkomt bij jullie wij een keer snel kunnen langs komen.
  Dat hangt natuurlijkt van je gestelheid af.wij horen het wel.Debby doe iedereen de groeten van ons en nogmaals sorry voor de late reactie.
  Kusje Nel,Lean,Lennard en Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Debster!!!

  Wat fijn dat er met ome Willem ( je pieperd)
  niks aan de hand is!!!

  Het verbaast mij wel dat men zo weinig met je meedenkt. We zouden toch van deze mensen, met dit beroep, anders mogen verwachten! Ik vind het knap dat jij er zo laconiek op reageert, Heel goed!

  En idd misselijkheid/moeheid is niet leuk of fijn. Maar dat die chemo maar zijn werk doet straks heb je hem niet meer nodig en flikkeren we hem het raam uit!

  Ik heb een klein nieuwtje: Ik heb een beugel!!! Jawel... de overbekende slotjes die we vroeger zo graag wilde, althans ik maar nooit heb gehad. En daarom met een paperclip in mijn mond liep. Ik stond laatst in de kroeg, vroeg de barman: Sorry maar ik moet het vragen hoe oud ben jij?
  Ik keek hem pissig aan en zei: ik kon je moeder zijn en nu hier met dat bier!!!
  Ok meis hou je taai weer.

  Liefs ( ook namens mijn beugel)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bovenstaand is van mij Birgit ( en beugel)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Saskia, Chris en Christje17 maart 2010 om 18:59

  Lieve Deb,

  Wat goed om te horen dat de chemo aanslaat, maar wat een bijwerkingen.
  Je positieve instelling en kracht zijn echt bijzonder.
  We vinden je heel dapper en sterk ook naar je naasten toe.

  Liefs,
  Saskia, Chris en Christje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Debby
  Nou dat is zeker een opluchting voor jullie allemaal dat het bij Willem gewoon een alvleeskliertje was dat zat te "klieren".
  We blijven aan je denken en voor je duimen.
  Groeten aan de Fam.

  Marian en Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Debby, nou meid, nog één chemo en dan heb je dat alvast doorstaan, opnieuw wensen wij jou heel veel sterkte met de laatste kuur en we hopen maar weer dat je niet zoveel last van de bijwerkingen krijgt,liefs van hans en regina.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Debby

  Hopelijk ken je me nog (Anouk de zaterdaghulp uit Hema Volendam)

  Ik hoorde je situatie van Nel en ik wil je via deze weg in ieder geval veel sterkte en kracht toewensen de komende tijd! Hopelijk heb je niet teveel pijn door de behandeling..

  Hopelijk sla je jezelf hier doorheen! Je bent sterk!

  Xxx Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,Debbie, via Hema 002 vernomen over je ziekte.
  Ik zit sinds 1 feb.thuis i.v.m.reorganisatie of te wel in de fut.Valt erg tegen maar voor jou tien maal erger.Lieve meid ik wens je heelveel sterkte,Marry Pickkers

  BeantwoordenVerwijderen