donderdag 6 mei 2010

De bestralingsmachine gezien, maar.....

Hallo allemaal,

Ik had bedacht om jullie vandaag te vertellen hoe mijn eerste bestralingen zijn geweest, maar helaas heb ik een heel ander verhaal voor jullie...

Afgelopen dinsdag om 10.00 uur stond mijn eerste bestraling gepland. Mama en ik waren er om 08.30 uur en hebben op het gemak (en heeeeel veeel zenuwen) een kopje koffie gedronken. Rond half 10 zijn we richting receptie gelopen alwaar ik mijn afspraken kaart kreeg en mij verteld werd hoe ik bij het bestralingsapparaat moest komen (er zijn er op dit moment 9 en de 10e is aanbouw!). We hebben plaats genomen in de wachtkamer en om half 11 mocht ik dan eindelijk mee naar de bestralingsruimte
B5. Dat werd ons een en ander uitgelegd en toen moest ik mijn bovenlichaam ontkleden. Ik moest op een tafel plaats nemen (lijkt idd een beetje op de tafel van een zonnehemel) en een dame en een heer gingen mij in de juiste positie neer leggen (hier heb ik de 5 tatoeage puntjes en de rode strepen voor). Nadat ik in de juiste positie lag moesten de bestralingsmachine en de tafel nog in de juiste stand gedraaid worden. Een moeilijke opgave bleek, want ik mocht me ineens weer bewegen en moest anders op de tafel komen liggen. Na ongeveer 20 minuten werd mij verteld dat ze de machine en de tafel niet in de juiste houding konden krijgen en dat ze moesten overleggen met derde. Ik moest weer in de wachtkamer plaats nemen. Na ongeveer 10 minuten kwam de meneer mij vertellen dat ik die dag niet bestraald zou worden en dat de dokter mij straks uit zou leggen waarom niet. Dit was weer een enorme dreun en ik ben dan ook in huilen uitgebarsten. Moeders was gelukkig reëel en zei dat we eerst de verklaring van de dokter af moesten wachten.

Na ongeveer 45 minuten konden we bij Dr. Knegjens terecht. Ook hij was boos en bood zijn excuses aan en zei dat hier intern nog over gesproken zou worden. Ik moet er maar van uitgaan dat dat gebeurt. Ik was natuurlijk ook boos en vroeg hem hoe het mogelijk was dat ze een patiënt laten komen als blijkt dat het plan niet uitvoerbaar is en of hij wel wist wat dat met je als patiënt doet. Hij legde uit dat hij een plan maakt, deze moet worden goedgekeurd door een fysicus en dan is er iemand die een soort van proef bestraling uitvoert om te kijken of de theorie ook in praktijk gebracht kan worden. Er was hem verzekerd dat dat mogelijk was, alleen bleek nu dat dat niet klopte. Hij heeft toen het hele bestralingsplan en alle risico's laten zien en met mij doorgenomen. Omdat het plan nu aangepast moet worden laten ze ook meteen een masker bij me aanmeten zodat de lymfeklieren in mijn nek telkens op dezelfde manier bestraald worden. Dr. Knegjens heeft namelijk ook toegegeven dat hij het onderschat had en dat de klieren in mijn nek veel hoger zitten als dat hij had gedacht. Hierdoor is het best een klus om mij zo goed mogelijk te bestralen. Hij heeft mij echter wel verzekerd dat ik nog steeds 24 bestralingen krijg.

En hoe nu verder.....Ik moet vandaag om 14.45 uur in het AVL zijn alwaar mij en masker wordt aangemeten en er weer een CT-scan gemaakt wordt. Ditmaal met mijn armen naar beneden. En dan dinsdag 11 mei staat om 16.00 uur de eerste bestraling gepland......ik geloof het pas als ik de ruimte verlaat en dan ook echt bestraald ben!! Ik hoef niet nog aan de chemo, want er is mij gegarandeerd dat die 5 extra dagen geen kwaad kunnen (je moet uiterlijk 5 weken na de laatste chemo je eerste bestraling krijgen).

Dus ik hoop jullie volgende week dan eindelijk te kunnen vertellen hoe de bestraling geweest is.

Groetjes en tot dan Debby

7 opmerkingen:

 1. Jemig meis, het zit ook niet mee...wat kunnen ze je toch lekker laten tobben in zo'n ziekenhuis! Schandalig... Sterkte en ik hoop dat je dinsdag echt behandeld word.

  Niels en ik vonden het erg leuk om je even gezien te hebben!!

  Dikke kus
  Niels en Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Deb,

  Ik visualiseer een heel klein doktertje waar ik met mijn hele, grote voet ( je weet dat ik die heb) HEEEEEL hard op ga stampen.

  Ik sta snel weer voor je deur.

  Hou je taai,

  Heel veel liefs Birgit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Deb,

  Wat een verhaal zeg......Wat zal je je rot hebben gevoeld.Dat ze op deze manier met je om gaan kan er ook nog wel bij.
  Nou heel veel sterkte dinsdag en we duimen voor je,en steken een kaarsje aan enz...

  Veel liefs Marcel, Diane,Les en Roxeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi debby
  heel veel sterkte morgen met je eerste bestraling.heel veel liefs en een dikke knuffel ook een dikke knuffel voor je ouders en jasper,barbera en rene gr john en louise.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pff...de woorden die ik zou willen opschrijven zouden niet zo netjes zijn, maar wat een k*tzooi! Er wordt aan je gedacht hier in Noord-Holland...

  Heel erg veel sterkte van Peter C.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi lieve debbie rene jettie wim jasper en barbara wat een elende dat jij dat allemaal weer mee moest maken wij blijven met jullie allemaal mee duimen dat het allemaal goed gaat met de bestralingen heel veel sterkte dikke kus liefs nellie en patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Debby en Rene,
  Ook ik tamara (dochter van Anneke en Co) volg je weblog. Ik wil je even laten weten dat ik je heel dapper vind. Wat een verhaal en dat ze dat zomaar kunnen doen. Ik denk aan jullie en we blijven duimen dat alles goed komt.
  Tamara en John

  BeantwoordenVerwijderen