woensdag 27 oktober 2010

Alweer geen chemo

Lieve allemaal,

hier even een nieuwe update hoe het met Debby gaat. Ze heeft dus een infectie die met een anti-biotica kuur moest verdwijnen. Maar hoe anders is het gelopen.....
Afgelopen zaterdag werd ze rond een uur of 6 erg benauwd. Ze heeft dat eerst proberen te verhelpen dmv oramorph, zoals "gebruikelijk". Maar dat hielp niet echt, dus toen hebben we het ziekenhuis gebeld met de vraag wat we moesten doen. De longarts vond het niet goed klinken en dat Debby zich maar bij de eerste hulp moest melden. Wij zijn naar het ziekenhuis gereden en daar hebben ze allerlei onderzoeken gedaan. Hartfilmpje, bloedprikken(5 buisjes!!) en foto's gemaakt. Na lang wachten kwam de uitslag: de infectie was een longontsteking geworden. De anti-biotica kuur die ze had, sloeg niet goed aan. Ze wilden haar in het ziekenhuis houden ter observatie en dan kreeg ze een andere anti-biotica kuur, deze keer via het infuus.
Maar dat ene nachtje zijn ondertussen 5 nachtjes geworden en het ziet er niet naar uit dat ze voor het weekend uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Haar HB waarde(bloed) was erg laag, dus ondertussen heeft ze al 3 zakken bloed via het infuus ontvangen. En tot overmaat van ramp slaat ook deze anti-biotica kuur niet zo goed aan als dat de doktoren hadden gehoopt. De chemo ging sowieso al niet door, die wordt waarschijnlijk verschoven tot na de bruiloft.
Dus wat ze nu gaan doen is bloed op kweek zetten, zodat ze kunnen zien welke bacterie er in haar longen zit. Aan de hand hiervan kunnen ze een nieuwe anti-biotica kuur voorschrijven, die hopenlijk dan wel aanslaat.
Maar dat duurt ongeveer 4 dagen voordat ze wat weten dus dat wordt weer gewoon, jullie raden het al, afwachten......

Ze is erg zwak en vermoeid, dus mochten jullie haar een hart onder de riem willen steken, stuur dan een sms berichtje of een kaartje. Bellen gaat slecht, omdat ze dus veel ligt te slapen en omdat ze niet makkelijk praat. Ik neem aan dat jullie hiervoor begrip kunnen opbrengen.

Dit was het voorlopig weer,

liefs, Rene

11 opmerkingen:

 1. Lieve Deb en familie,

  Man man man wat een tegenslag weer...
  We denken aan jullie en weten dat jullie elke dag aan het knokken zijn.
  Heel veel sterkte!

  Liefs Marco en Esther van Valkengoed-Duinkerken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Rene
  Wat een tegenslag weer voor jullie. En vooral voor debby natuurlijk.
  Ik hoop dat ze gauw weer uit ziekenhuis zal zijn en dat ze zich iets beter gaat voelen, want ja de trouwdag komt er ook aan.
  Wens haar heel veel sterkte en wij blijven duimen vanaf deze kant.
  Veel liefs marco en willy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rene een hele dikke knuffel van ons alle 4 voor jou en Debby. We denken aan jullie, en je weet het he, als we iets kunnen doen...
  Karin, Ben, Tim en Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Debby en familie,

  Wat een tegenslag weer voor jullie! We hopen dat je je snel beter gaat voelen en volgende week vrijdag een mooie en stralende dag mogen hebben! We denken aan je / jullie en willen jullie heel veel sterkte wensen!

  Veel liefs Nick en Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Debby en Reny, Het zit jullie ook niet mee. Ik hoop van harte dat je voor 5 November weer een beetje opgeknapt bent. Wij zullen aan je denken. En we hopen dat jullie toch nog kunnen genieten van jullie trouwdag.
  Debby hou je taai. Liefs Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Deb & CO,

  Ook ik denk heel veel aan jullie en ik hoop Deb, dat je uit het ziekenhuis ontslagen bent en dit weekend je heerlijk laat verwennen.
  Hou je taai!

  Dikke kus en knuffels van mij, Bir

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey nichtje ik las de nieuwste update op je blog en schrok wel weer even.

  Zoals anderen ook zeggen ik hoop dat je weer wat opknapt voor de bruiloft.

  En ik en Renée wensen je nog heeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeel sterkte!

  -X- Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hey deb en renee

  tjeetje, houd het dan nooit op?!?!??! vanuit deze kant denk ik aan jullie en heel veel sterkte, sterk wat aan en hoop dat jullie zullen stralen 5 november, alvast een hele mooie dag toegewenst!!!

  liefs nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Debby het zit weer niet mee!!Ik hoop dat je 5 november op geknapt bent .En dat jij en Rene een hele mooie dag hebt . Heeeeeeel veeeeeeeeeeel sterkte!!
  Liefs Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve debby, ik hoop dat je gauw aansterkt en opknapt! Ik heb bewondering vr de liefdevolle mensen om je heen!! Kop op.. :) Zou ik je adres in t zhuis toevallig mogen? Ik bewonder je vechtlust!! Liefs, M.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Debby en Rene,

  Wat een ellende weer allemaal.Ik hoop dat je je inmiddels wat beter voelt en dat je kan stralen vrijdag.Ik wens jullie een hele bijzondere en supermooie dag toe.

  Veel liesfs Diaan

  BeantwoordenVerwijderen