vrijdag 24 december 2010

Merry Christmas

Hallo lieve allemaal,

Hier weer een berichtje van mij op kerstavond. Zoals jullie allen weten zijn Rene en ik vorige week (11 dec t/m 17 dec) naar Berlijn geweest. Wij hebben echt een top huwelijksreis gehad. We hadden een super de luxe hotel en wij waren echt "het gepeupel" zoals wij dat noemden. Onze kamer werd 3 keer per dag schoon gemaakt en 's avonds werd de kamer slaapklaar gemaakt. Dan stonden je sloffen naast je bed, was het bed opgemaakt en lag er een briefje op je kussen met de weersverwachting voor de volgende dag! Elke ochtend heerlijk ontbijten en dan rond 10.00 uur de stad in. We hebben heel veel gelopen (Rene heeft veel gelopen, ik zat als een Michelinpoppetje in de rolstoel....) en nog veel meer gezien. We kunnen nog wel eens terug want we hebben nog niet alles gezien wat we wilden. Door het mooie winterweer hadden we echter problemen met het terugkomen naar Nederland. Zoals jullie allen niet ontgaan zal zijn dat er geen vliegtuigen vlogen en die van ons vloog dus ook niet. Wij hebben echter een schat van een zwager (echt Paul, we zijn je eeuwig dankbaar) die ons met de auto is komen halen uit Berlijn. Zaterdag 18 december rond 15.30 uur waren we eindelijk weer thuis in Amersfoort.

Zondag 19 december werd er om 09.30 uur aangebeld en stond Mayke op de stoep met de ontbijtservice. Namens Mayke, Mirjam en Erwin kregen wij zondag een heerlijk ontbijt op bed. Ze dachten dat we met 10 man waren, want we eten er nu nog van..haha, maar het was echt heerlijk!! Om 14.00, uur nadat Rene eerst de auto had uitgegraven, zijn we richting Noordwijk vertrokken. Daar hadden we een kamer in Hotel Oranje geboekt en 's avonds zijn we naar de musical Soldaat van Oranje geweest. Echt een prachtige musical en ik kan hem iedereen aanbevelen. Echt een must-see.

Maandag weer lekker naar huis en 's avonds moest ik me melden in het ziekenhuis om voor te spoelen voor de ct-scan van dinsdag. Ik zou dan dinsdag een vt-scan krijgen en dinsdagmiddag weer naar huis. Echter alles liep anders. Mijn p-a-c deed zeer en toen er vocht werd toegedient ging mijn huid zwellen. Geen goed teken dus. Maandagavond om 21.00 uur ging mijn infuus er weer uit. Om toch de ct-scan te mogen ondergaan moest ik voor het slapen gaan 1 liter water drinken en dinsdag voor de ct-scan nog 1,5 liter. Dat heb ik keurig gedaan en dinsdag is de ct-scan gewoon door gegaan. Het probleem met de p-a-c was echter nog niet opgelost. Ik heb toen gemeld dat ik niet eerder naar huis ging voordat dat probleem opgelost zou zijn. Na 8 verschillende artsen en artsen-in-opleiding werd er besloten om op de afd. radiologie mijn p-a-c door te spuiten met contrast om te zien of alles het nog deed. Aangekomen op de afd. radiologie bleek mijn p-a-c geheel verstopt en kon ik onverrichter zaken weer terug naar de longafdeling.

Woensdag 22 december hebben ze mij geheel onder narcose gebracht en is er op de ok gekeken wat er nou precies mis was met de p-a-c. Wat bleek?? Mijn p-a-c had een constructiefout!!!! Dat gebeurt 1 op de miljoen keer en ik was de gelukkige. Hij wordt met klachtenbrief terug gestuurd naar de leverancier en ik heb een nieuwe p-a-c. Nu maar hopen dat deze het wel gewoon gaat doen!!! Ik had na de operatie heel veel pijn. Het heeft ook lang geduurd voor ik weer terug op zaal was. Ik mocht daarom nog niet naar huis en moest nog een nachtje blijven. Rene en ik hoopten dat ik dan donderdag eindelijk weer thuis zou komen. Helaas, donderdagochtend werd ik wakker met koorts. Dus weer een thorax foto en een foto van mijn bijholtes. Gelukkig geen ontstekingen en vandaag mocht ik dan eindelijk naar huis.

Ik ben naar huis gestuurd met de mooiste kerstboodschap die ik kon krijgen. Uit de ct-scan is namelijk gebleken dat de tumor en uitzaaiingen stabiel zijn gebleven en dat de lymfeklieren iets zijn gekrompen!!!! Dat is natuurlijk echt super en het houdt in dat ik dinsdag aan chemo nummer 3 ga beginnen.

Nou ik heb mijn verhaal weer gedaan. Dit jaar had ik geen behoefte om kerstkaarten te sturen, maar wens ik jullie allen natuurlijk wel hele gezellige kerstdagen en een mooi en gezond 2011!!!

Dikke kus Debby (en natuurlijk Rene)

7 opmerkingen:

 1. liev deb en rene,

  wat fijn om het nieuws te lezen!
  ik hoop dat je van de kerstdagen heerlijk hebt kunnen genieten met je familie om je heen. wij wensen jullie alvast een mooie jaarwisseling en ook in het nieuwe jaar zal ik aan je denken en zo nu en dan een berichtje sturen of sms-en

  liefs sabien en haar mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Debby wat fijn dat jullie zo,n mooie huwelijksreis hebben gehad .alles gaat nu goed op naar het volgende stuk allebei veel sterkte gewenst vanuit een wit zuiden liefs tante christien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Deb&Rene, de tegekke uitstapjes hebben wel zijn tol geeist zeg. Maar als jullie er maar van genoten hebben en de uitslag van de chemo is geweldig! Het ontbijt was nog lachen: ik stond in eerste instantie namelijk zaterdag op de stoep, maar bleek dat jullie niet terug konden komen vanuit Berlijn. Ha! Dus zondag opnieuw en vooral de reactie van Rene die het ontbijt aan de deur aannam was erg leuk. Deb Suc6 morgen en ik hoop dat de chemo nu wel goed door de PAC gaat. Liefs mayke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi,ik lees je blog ,ben volger bij karin en nu ook bij jou.
  ik hoop dat 2011 net zo goed begint zoals 2010 nu voor je eindigt en dat de kerstboodschap alleen maar beter mag worden.
  lieve gr.Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Deb en Rene,
  Even een dip maar de pijn werd goed verzacht met het goede nieuws! Jullie zullen vast de vlag hebben uitgehangen en een hele fijne kerst gehad!
  Wat heerlijk om te lezen dat jullie zo lekker genieten met z'n 2en! Berlijn, oranje hotel, super man!
  Een dikke knuffel voor jou en je lieve familie!
  Liefs Esther van Valkengoed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Kanjers!!!

  Even vanuit de hoofdstad een warme groet!

  Kus Birgit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai debby en Rene
  Ik ben heel benieuwd hoe het met je is.Ik hou je blog steeds in de gaten hoor.Vind heel fijn dat je zo leuke huwelijksreis had en hoop dat je nog veelleuke dingen mag beleven met rene.
  Nou groetjes van marco en willy

  BeantwoordenVerwijderen