donderdag 3 februari 2011

Daar ben ik weer

Hallo lieve vrienden en familie,

Het heeft even geduurd, maar hier ben ik dan weer. Ik had even geen nieuws te melden dus vandaar dat jullie al een hele tijd niks lazen op mijn blog.

Nou, de hectische decembermaand hebben we weer achter de rug en bij mij hakte de januarimaand er wel hard in! Ik kreeg begin januari erg veel problemen met eten. Zo erg zelfs dat ik gewoon niet meer at en in 2 weken tijd ruim 4 kilo af viel. Dat is niet aan te raden bij een gezond persoon, maar bij mij al helemaal niet! Tevens moest ik onder ogen zien dat ik niet veel meer kan en dat de 4 muren van ons prachtige huis af en toe erg op me af komen. Dus nu zorg ik ervoor dat ik elke dag visite krijg die mij dan gezellig overal mee naar toe nemen of me thuis gezeldschap houden. En als ik mij goed genoeg voel doen Rene en ik in het weekend leuke dingen samen. Zo zijn we naar de reclame klassiekers geweest in de Beurs van Berlage, de musical We will rock you, op housewarming bezoek, winkelen enz, enz. Dat gaat dus beter. Hoe zit dat dan met dat eten zal je je afvragen. Nou, ik ben er met behulp van jullie en de dieetiste achter wat ik wel kan eten en dat wat ik eet ook genoeg voedingswaarde heeft. Nou eet ik weer aardig en blijft mijn gewicht hetzelfde.

Gisteren was weer even een spannende dag. Ik kreeg de uitslag van de ct-scan. Om 09.30 uur heb ik bloed geprikt en om 10.50 uur moesten we bij dr. van Velzen zijn. Ik voelde vorige week de bult onder mijn kaak weer dus ik ging niet uit van positief nieuws. Echter, op de ct-scan is de kanker stabiel gebleven t.o.v. de vorige ct-scan. Alleen is het raar dat de bult onder mijn kaak er weer zit en dat zit dr. van Velzen en mijzelf niet lekker. Tevens ben ik de laatste tijd erg grieperig met klachten zoals koorts, hoofdpijn, pijn op mijn longen en verkouden. Daarvoor heb ik een antibiotica kuur gekregen. En omdat ik hoofdpijn heb en we die bult niet vertrouwen wordt er aanstaande dinsdag een MRI-scan van mijn hoofd en nek gemaakt. Daar kunnen ze meer op zien en dan kunnen ze mij hopenlijk geruststellen! Dat wordt dus vervolgt......

Ik zweet de laatste tijd nogal heftig. Dit zou komen van een combinatie van factoren zoals de kanker, morfine en prednison. Alleen wordt het zweten alleen maar erger. Ik heb gisteren rond 12.00 uur nogmaals bloed geprikt om vast te stellen of ik niet in de overgang ben. Die zweet aanvallen lijken erg veel op opvliegers en misschien verklaart dat waarom ik meer last heb van die opvliegers dan dat ik had. Ook dat wordt vervolgt.

De volgende stap is nu nog 2 chemo kuren. Dinsdag 8 februari onderga ik eerst een MRI-scan en daarna krijg ik mijn 5e chemo in deze rij. Ik bepaal na de 5e of de 6e chemo of ik nog 2 chemo's wil of dat ik een rustpauze neem van 2 maanden. De afgelopen chemo is me erg tegengevallen en ik wil niet alleen maar ziek zijn tussen de chemo's in. Dat is het niet waard. Ik wil de tijd die ik nog heb wel nuttig en leuk besteden en niet alleen maar ziek op bed of hangerig op de bank!

Dat was het weer voor nu. Zodra ik meer weet over de MRI of de bloeduitslag laat ik het jullie weten. Ik ben nog steeds erg blij met al jullie steun en liefde!

Dikke kus Debby

4 opmerkingen:

 1. Hi Debby,
  via Suzanne, een vriendin van Mirjam, hoorde ik van jouw site. Tsjee, wat een ontzettend heftig verhaal en wat blijf je positief ondanks alle ellende! En veel dingen zijn zo herkenbaar wat je schrijft, want ik heb namelijk precies hetzelfde...toevallig he, ook longkanker wat niet meer te genezen is, ook jong, nu 30 jr, ook vrouw en woon nu ook in A'foort (tenminste officieel woon in nog in Utrecht, maar 'logeer' sinds ik ziek ben bij m'n ouders in A'foort). Als ik jouw verhaal lees, heb ik nog geluk gehad, want ik heb gelukkig tussendoor telkens veel leuke dingen kunnen doen en gelukkig geen sonde etc nodig gehad.Ik ben vandaag weer met een nieuwe behandeling gestart omdat het weer aan het groeien is...hoop zo dat het weer wat gaat doen tegen die kankercellen! Maar wilde je met dit berichtje even laten weten dat ik met je meeleef en heel hard voor je meeduim en kaarsjes brandt! Hoop heel erg op een 'schone' MRI van je hoofd! Mocht je me willen mailen of m'n site willen lezen, helemaal geen probleem natuurlijk, maar kan me ook voorstellen dat je daar helemaal geen zin in hebt, dus kijk maar...wil alleen liever hier niet m'n mailadres of wachtwoord etc neerzetten; maar dat heeft Suzanne of kan ook nog via Willemijn en Martijn, dat zijn vrienden van m'n broertje van atletiek (klein wereldje he, dat wij elkaar niet kennen, maar ik wel via 2 'routes' over jou gehoord heb). Heeeeeeeeel veel sterkte, groetjes Quirine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Debby

  Van Quirine die ook net gereaeerd heeft hoorde ik over je blog. Ik wilde eerst pas morgen even kijken, maar het liet me niet los dat er nog een jonge vrouw is met longkanker. Ook ik heb hetzelfde als jij en ben ook jong ( 29 bij de diagnose) en ik heb nog niet eens alles gelezen van je blog, maar wat ik lees is heftig! Ik heb een dik jaar goed gereageerd op tarceva, ik weet niet of jij al weet of je dat zou kunnen gebruiken.

  Ik weet niet of je zit te wachten op reacties. Ik heb zelf ook een blog, dan kan je lezen wie ik ben ( mocht je dat willen) adres: blog.carosum.com

  Heel veel sterkte !

  caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi debbie,
  Ik heb jou een lange tijd geleden tijdens een vakantie in Spanje met de Fam. Lievens leren kennen en ik hoorde van ester dat je een blog had. Wat erg dat dit jou overkomt. Ik wil je alle sterkte wensen. Ik lees in je blog ook over veel mooie en fijne momenten, ik hoop dat er nog vele zullen volgen. Liefs Donja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Terrific work! This is the type of information that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher!

  clomid

  BeantwoordenVerwijderen