maandag 21 februari 2011

Goed en slecht nieuws...

Lieve vrienden en familie,

In mijn vorige blog waren er een aantal zaken waarop ik terug zou komen, nou bij deze...

Allereerst het zweten. Ik zweet helaas nog steeds...echter sinds dinsdag 15 februari heb ik van mijn oncologie verpleegkundige nieuwe medicijnen tegen het zweten gekregen en deze lijken te helpen! Ik zweet al 4 dagen 's nachts niet meer wat inhoud dat Rene en ik nu heerlijk slapen 's nachts. Rene is hier helemaal blij mee, want die was doodop van al die gebroken nachten en het vroege opstaan.....hij loopt ook al tegen de 40 en dan heb je je nachtrust hard nodig nietwaar?...... Nee hoor, dat is een grapje....messtal slaapt hij overal doorheen en is hij niet wakker te krijgen. Echter als ik 10x per nacht mijn bed uit moet dan wordt zelfs mijn slaapkop daar een aantal keer wakker van. Dus, s' nachts niet zweten en overdag een stuk minder en als ik zweet ook een stuk minder heftig. Goed nieuws dus. Ik heb voor een week die medicijnen voorgeschreven gekregen, maar jullie snappen dat ik morgen Riky bel (zij is er op maandag niet) om deze medicijnen voor langere tijd te krijgen!!!

Dan was er de MRI en de echo van mijn hoofd en kaak. Mijn hoofd is gelukkig helemaal schoon!!!!! Goed nieuws, al was ik niet bang dat het een andere uitslag zou zijn. Ik had geen rare uitval verschijnselen of andere vage klachten, maar het is altijd fijn om bevestigd te krijgen dat je gevoel klopt. Echter de echo van de hals (zowel links als rechts) wees uit dat ook daar mijn gevoel juist was. De bult onder mijn rechter kaak ia 2,3 bij 2,1 cm groot en dus kanker en er zitten links meerder uitzaaiingen. Deze voel ik niet, waarschijnlijk omdat ze nog klein zijn of omdat ze dieper zitten. De echo gaf dus slecht nieuws!!!

Hoe nu verder? Ik heb besloten, uiteraard in overleg met man, ouders en broer en schoonzus, dat ik me 2 maanden lang niet laat behandelen. Ik wil kijken wat het met me doet als ik 2 maanden niks doe. Ga ik me dan beter voelen zodat ik leuke dingen kan doen of gaat het alleen maar slechter? Niemand die het mij kan vertellen dus ik ga het ondervinden. Ik weet alleen 1 ding zeker....als ik geen chemo neem gaat de kanker groeien. Deze groeit echter ook met chemo dus dat maakt niet veel verschil. Het enige verschil kan zijn dat het met chemo minder snel groeit, maar dat weet weer niemand. Maandag 28 februari heb ik een gesprek met Dr. van Velzen en dan gaan we me hem bespreken hoe we nu verder gaan. Maar mijn besluit staat vast....2 maanden rust!

Dat was het wel zo'n beetje. Als er weer nieuwe ontwikkelingen zijn laat ik het jullie weten.

Veel liefs,
Debby

6 opmerkingen:

 1. hey debby

  tjeetje wat een nieuws weer joh.... hoop dat je meer energie krijgt de komende tijd dat je energie hebt voor leuke dingen! denk nog steeds aan je hoor!!!

  liefs nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey lieve Deb,

  Allereerst fijn dat je minder zweet snachts.
  Wat meer rust zal je lichaam en dus ook jou, goed doen. ( Leek Birgit)
  Verder de zaligheid RUST! Hoe het ook zal lopen, wat jij zelf zegt die Kkanker ( K staat voor een scheldwoord die ik uit respect voor de mensen die nooit vloeken hier niet neer zet. Klote...shit doe ik het toch)groeit toch door. Nu is het weer Deb-kanjer-tijd. Tijd en rust om te genieten van je lieve man en fijne familie en alle andere lieverds om je heen.
  Ik denk heel veel aan je en je bent een KANJER!

  Kus Bir

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Debby wat een nieuws weer ,je hebt weer heel wat te verwerken .Maar dat je niet meer zo zweet is al heel fijn . Ik hoop dat je nog heel veel leuke dingen kan doen een hele lange tijd !!Meschien kom je nog wel een keer naar de Hema nieuwendijk je weet maar nooit. Liefs Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Debby en Rene,
  Hoop zo dat jullie twee maanden en nog veel meer maanden krijgen om te genieten.Meid wij wensen jou en je familie rust om leuke dingen samen te doen .
  veel liefs van ome rene en tante christina,.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Debby en Rene
  jeetje zeg wat een verhaal weer. Jij krijgt ook nooit rust. Wel een fijn idee om even rust te nemen in behandelingen. Ik wens je heel veel power toe samen met Rene.

  Liefs caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Debby
  Wat knap dat je dit besloten hebt.
  Ik zou zeggen geniet van je rust. en ga zover dit mogelijk is lekker genieten samen met Rene.
  Ik wens je het beste de twee komende maanden.
  Liefs Lilian

  BeantwoordenVerwijderen